Aanpak


In 2015 zijn rondetafelgesprekken gevoerd met u en met ZVH. Daarbij gaf u aan dat er veel klachten zijn over de woningen: lekkage, schimmelvorming, gevelscheuren en verzakkingen. Maar u wilt beslist niet weg uit de fijne buurt! 


De woningen hebben funderingsherstel gehad in 2006, waarbij de voorgevel onvoldoende is aangehecht aan de voorgevel. Hierdoor zijn scheuren in de gevel ontstaan. Verder zijn in de crisisjaren de dakgoten en dakkapel minder fraai herstelt.


Door de tijd veranderen de eisen aan de kwaliteit van de huurwoningen. ZVH wil graag deze fraaie, originele woningen behouden voor de toekomst en dan moeten ze verduurzaamd worden. Vandaar dat de woningen worden geïsoleerd (buitenmuren en dak) en voorzien van een mechanische ventilatie. De boegdelen en dakkapellen worden verfraaid. Kozijnen worden vervangen waar nodig en opnieuw geschilderd in passende kleuren.


De woningen worden verbouwd terwijl u er blijft wonen. Bij Sociaal Plan leest u, tegen welke voorwaarden dit gebeurt. Ook verandert de huur. Hier leest u er meer over.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op